KENEDI NA SUDU: Predsedničkog kandidata tužile Bajdenove pristalice - cilj poništavanje nominacije

Novosti online

06. 08. 2024. u 11:02

NEZAVISNI predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi pokušaće pred sudom da odbrani pravo da bude na biračkom spisku u Njujorku, nakon što je protiv njega podneta tužba da je lažno prijavio da živi u toj saveznoj državi.

КЕНЕДИ НА СУДУ: Председничког кандидата тужиле Бајденове присталице - циљ поништавање номинације

Robert F. Kenedi Džunior / Foto EPA


U tužbi se navodi da je Kenedi prijavio da živi u severnom predgrađu Njujorka, iako zapravo od 2014. godine živi u Los Anđelesu, kada se oženio glumicom Čeril Hajns, navodi AP.

Kenedi se sa svojim advokatima pojavio danas pred sudom u glavnom gradu države Njujork, Olbaniju.

Tužilac Kit Korbet rekao je u uvodnom izlaganju da Kenedi nema boravište u državi Njujork.              

Kenedi, koji bi trebalo da svedoči kasnije ove nedelje, nije želeo da se obrati javnosti nakon prvog pojavljivanja pred sudom.

Kenedijevi advokati tvrde da je on živeo u Njujorku od svoje desete godine, a pred sud su izašli i svedoci koji su to negirali.

Tužbu je podnela grupa demokratskih pristalica predsednika Džozefa Bajdena, “Jasan izbor PAC”, a cilj tužbe je da poništi nominaciju Kenedija u Njujorku. 

O ovoj tužbi odlučivaće sudija bez porote, nalaže državni izborni zakon.

Kenedi, advokat koji se dugo bavio ekološkim pitanjima i aktivista protiv vakcina, ima potencijal da postigne bolji rezultat nego bilo koji nezavisni predsednički kandidat proteklih decenija, s obzirom na svoje slavno prezime i pravničko znanje, navodi AP. 

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučuju pobednika?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato