NAPAD DRONOM HEZBOLAHA NA ZAPADNU GALILEJU: Najmanje devet povređenih, jedan u kritičnom stanju

Jovana Švedić

06. 08. 2024. u 12:49

NAJMANjE tri bespilotne letelice infiltrirale su se u izraelski vazdušni prostor, prema libanskim izveštajima, u velikoj baraži raketa, od kojih je jedan sleteo u blizini priobalnog grada Naharija. Nešto ranije IDF je napao grad 30 kilometara severno od granice između Libana i Izraela.

НАПАД ДРОНОМ ХЕЗБОЛАХА НА ЗАПАДНУ ГАЛИЛЕЈУ: Најмање девет повређених, један у критичном стању

Foto: Tanjug

Najmanje dve osobe su povređene, jedna u kritičnom stanju u utorak kada je Zapadna Galileja bila pod teškim napadom raketa Hezbolaha i dronova.

Napadi su usledili nakon izraelskog udara na grad Maifadoun u južnom Libanu u blizini Nabatieha, oko 30 kilometara severno od granice Libana sa Izraelom, a navodno je ubijeno najmanje pet muškaraca.


IDF je saopštio da je njihov avion udario u vojnu strukturu koju koriste snage Hezbolaha koje su pokrenule napade na Izrael.

Sirene su se čule u priobalnom gradu Akra i oko njega, koje upozoravaju na infiltraciju dronova za napad, dok je Naharija na severu bila gađana bespilotnim letelicama i projektilima.

Napad je usledio pošto je Izrael bio u stanju pripravnosti u očekivanju napada Irana, kao i njegovog libanskog zastupnika, nakon ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu prošle nedelje, koje se pripisuje Izraelu i atentatu u Bejrutu na višeg komandanta Hezbolaha, za koji je Izrael preuzeo odgovornost.

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Rašid Bu Habib koji je bio u poseti Egiptu rekao je da vlada Bejruta radi na tome da izbegne sveobuhvatni rat.

-Nadamo se da neće biti snažnog odgovora Hezbolaha koji bi doveo do većeg rata - rekao je on na konferenciji za novinare održanoj sa svojim egipatskim kolegom Badrom Abdelatijem.

-Sarađujemo sa američkom vladom na ograničavanju eskalacije i okončanju rata u Gazi - rekao je Abdelati.

BONUS VIDEO:

AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza