"ZAPAD SE GRDNO VARA" Šojgu: Iluzije kijevskog režima skupo koštaju narod Ukrajine

Novosti online

06. 08. 2024. u 13:29

AKO Zapad misli da može da uvuče Rusiju u dugi pregovarački proces o Ukrajini i odigra scenario čiji je cilj da Moskva postepeno izgubi inicijativu na bojnom polju – onda se grdno vara, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu.

ЗАПАД СЕ ГРДНО ВАРА Шојгу: Илузије кијевског режима скупо коштају народ Украјине

Foto: Profimedia

- Izgleda da je Kijevu vreme da razmisli o ceni 'dobrih usluga' Zapada i da počne da misli o interesima svog naroda. Međutim, mi, nažalost, vidimo da se dešava suprotno - ocenio je Šojgu.

On je napomenuo da „Evropljani ponovo na sve moguće načine ometaju postizanje stvarnog napretka u rešavanju ukrajinske krize, iznoseći neprihvatljive inicijative u duhu kopenhagenskog ili švajcarskog formata“.

- Iluzije kijevskog režima da će Evropljani organizovati za Kijev novi mirovni samit na kojem će se svi njihovi unutrašnji problemi rešiti sami od sebe, skupo koštaju narod Ukrajine. Prozor mogućnosti za Ukrajinu se sužava. Izbor je na ukrajinskom narodu - poručio je Šojgu.

On je ukazao da situacija delimično podseća na Berlinski kongres 1878. godine kada su evropske sile diplomatskim manevrima pokušale da ponište većinu dostignuća Rusije stečenih tokom rata sa Turskom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu