"MAHANJE STRANOM ZASTAVOM TOKOM ANTIVLADINIH PROTESTA JE AKT IZDAJE" : Nigerija uhapsila krojače koji su šili ruske zastave za demonstrante

Novosti online

06. 08. 2024. u 15:44

NIGERIJSKE vlasti uhapsile su više krojača koji su šili ruske zastave za učesnike antivladinih protesta održanih ranije ove nedelje na severu zemlje, objavila je danas tajna policija te zemlje.

МАХАЊЕ СТРАНОМ ЗАСТАВОМ ТОКОМ АНТИВЛАДИНИХ ПРОТЕСТА ЈЕ АКТ ИЗДАЈЕ : Нигерија ухапсила кројаче који су шили руске заставе за демонстранте

Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Ovaj potez ukazuje na zabrinutost zbog pojačane ruske aktivnosti na zapadu Afrike, prenosi Rojters.

Kako je navela policija na platformi X, uhapšeni su i neki od sponzora krojača, ali nije precizirala o kome se radi, dodajući da je istraga u toku.

Nije navedeno ni koliko osoba je ukupno uhapšeno.

Visoki zvaničnik sektora odbrane, general Kristofer Musa, rekao je da mahanje stranom zastavom tokom antivladinih protesta predstavlja "akt izdaje".

On je nakon razgovora sa predsednikom Nigerije Bolom Tinubuom rekao da su identifikovani oni koji su sponzori ovih aktivnosti i da će biti preduzete ozbiljne mere protiv njih.

Stotine hiljada Nigerijaca protestovale su od prvog avgusta protiv ekonomskih reformi Tinubua u više država na severu Nigerije.

Tokom protesta viđene su stotine ruskih zastava kojima su mahali demonstranti, od kojih su neki tražili da vojska preuzme vlast.

Kako navodi Rojters, protesti su zamrli nakon izuzetno oštre reakcije policije.

Ruska ambasada u Nigeriji negirala je bilo kakvo učešće.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!