24 NASTRADALO U POŽARU KOJI JE IZAZVALA RULJA: Jezivi detalji nereda u Bangladešu (FOTO)

Jovana Švedić

06. 08. 2024. u 17:52

NAJMANjE 24 osobe, uključujući državljana Indonezije, tragično su nastradali u požaru izazvan od strane demonstranata u hotelu koji je u vlasništvu lidera stranke Avami liga nakon što je Šeik Hasina podnela ostavku na mesto premijera i pobegla iz zemlje, rekli su lokalni novinari i izvori u utorak.

24 НАСТРАДАЛО У ПОЖАРУ КОЈИ ЈЕ ИЗАЗВАЛА РУЉА: Језиви детаљи нереда у Бангладешу (ФОТО)

Foto: Printscreen

-Među mrtvima je bio i državljanin Indonezije- rekao je lokalni novinar za PTI iz Dake u telefonskom razgovoru.

Dodao je da su lekari u opštoj bolnici Džošor potvrdili da je 24 osoba živo zapaljeno, dok se preživelo hotelsko osoblje plašilo da bi se u ruševinama moglo naći još tela.

Medijski izveštaji sugerišu da je neidentifikovana rulja, koja se suprotstavlja režimu Avami lige (AL), zapalila prizemlje hotela, a vatra se brzo proširila na gornje spratove.

Foto: Printscreen

Bilo je skoro identičnih izveštaja iz cele zemlje gde je gnevna gomila istovremeno vandalizirala rezidencije i poslovne objekte lidera i aktivista Avami lige, uključujući njenu centralnu kancelariju u aveniji Bangabandhu u prestonici.

Bangladeš je zapao u haos u ponedeljak nakon što je Hasina podnela ostavku, krišom pobegla iz zemlje i sletela u Indiju, dok je vojska ušla da popuni vakuum moći.

Foto: Printscreen

Kako se vest o Hasininom odlasku širila, Daka i drugi delovi zemlje videli su novi krug nasilja u ionako pretučenoj južnoazijskoj državi, sa ruljom koja je pribegla uličnom nasilju, vandalskom uništavanju vladine imovine, pa čak i provalom u Hasininu/vladinu rezidenciju i pljačkanjem iste.

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)