"TRAMP NIŠTA NE ZNA, PREVIŠE JE ZAUZET SAMIM SOBOM": Haris i Volc održali prvi zajednički predizborni skup u Filadelfiji

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

07. 08. 2024. u 07:29

NAJVEROVATNIJI kandidat demokrata na predsedničkim izborima Kamala Haris i njen potpredsednik Tim Volc održali su sinoć prvi zajednički predizborni skup, na Univerzitetu Templ u Filadelfiji.

ТРАМП НИШТА НЕ ЗНА, ПРЕВИШЕ ЈЕ ЗАУЗЕТ САМИМ СОБОМ: Харис и Волц одржали први заједнички предизборни скуп у Филаделфији

Foto Tanjug/AP

Volc, koji je guverner Minesote, govorio je pred hiljadama pristalica samo nekoliko sati nakon što ga je Harisova predstavila kao svog potpredsednika i kao "borca i patriotu", prenosi Bi-Bi-Si.

Volc je na skupu govorio o svom odrastanju u malom gradu u Nebraski i pokušao da napravi poređenje sa Trampom.

- On (Tramp) ne zna ništa o (predsedničkoj) službi, jer je previše zauzet samim sobom -  rekao je Volc, koji je bivši narednik i fudbalski trener.

Guverner je takođe rekao da "jedva čeka" raspravu sa republikanskim potpredsednikom Džej Di Vensom, "to jest, ako je voljan da ustane sa kauča i da se pojavi (na debati)".

U međuvremenu, kampanja republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa napala je Volca i nazvala ga "opasno liberalnim ekstremistom".

- Baš kao Kamala Haris, Tim Volc je opasno liberalni ekstremista, a tim Haris-Volc je noćna mora svakog Amerikanca - navela je kampanja.

Republikanci su ranije kritikovali Volca zbog njegovog kašnjenja u raspoređivanju Nacionalne garde da se izbori sa neredima nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda 2020.

Analitičari ocenjuju da bi Volc mogao da pridobije glasače iz sela i radničke klase koji su naklonjeni Trampu u ključnim državama srednjeg zapada, poput Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane i Kanzasa.

Haris i Volc mitingom u Filadelfiji započeli su svoju petodnevnu turneju, a takođe će govoriti na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, koja se održava od 19. do 22. avgusta u Čikagu.

BONUS VIDEO: MAGIČNA ETNA - Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBE ODUŠEVILA JEDNIM GESTOM: Ukrajinka prirodnom lepotom zaludela svet - prozvali je barbikom, a zbog nje svi gledali atletiku (FOTO)