"POSLAO UKRAJINCE U KLANICU U KURSK" Zaharova: Zelenski u tišini produžio mobilizaciju za još tri meseca

Novosti online

07. 08. 2024. u 14:41

ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski poslao je Ukrajince u klanicu u Kursk kako bi „tiho“ produžio mobilizaciju u zemlji za još tri meseca, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПОСЛАО УКРАЈИНЦЕ У КЛАНИЦУ У КУРСК Захарова: Зеленски у тишини продужио мобилизацију за још три месеца

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Zelenski je poslao građane Ukrajine u mlin za meso u Kursk, kako bi u tišini produžio smrtonosnu ukrajinsku mobilizaciju za još tri meseca. On je danas potpisao ovaj zakon - napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Oružane snage Ukrajine su u utorak ujutru pokušale da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Istog dana rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su ukrajinski vojnici sa oko 300 vojnika, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih vozila, napali položaje jedinica koje pokrivaju rusku državnu granicu u području naselja Nikolaevo-Darino i Olešnja. Prema rečima vršioca dužnosti gubernatora Kurske oblasti Alekseja Smirnova, graničari i Oružane snage Rusije su na granici uništile 16 jedinica ukrajinske tehnike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!