MOBILISANO 6.000 POLICAJACA: Očekuje se novi talas nereda u Velikoj Britaniji

Tanjug

07. 08. 2024. u 15:46

BRITANSKA policija saopštila je danas da je 6.000 policajaca spremno za nerede koje je putem izvora otkrila da se spremaju na 30 lokacija, a građanima se obratio i gradonačelnik Londona Sadik Kan.

МОБИЛИСАНО 6.000 ПОЛИЦАЈАЦА: Очекује се нови талас нереда у Великој Британији

Foto Tanjug/AP

Već je uhapšeno više od 400 ljudi zbog nereda koji su zahvatili Britaniju, a koji su izbili nakon tragedije u Sautportu, gde su prošle nedelje u napadu nožem ubjene tri devojčice, a narednih dana očekuje se još više hapšenja, piše britanski Telegraf.

Kan je na platformi Iks poručio da nasilje i neredi neće biti tolerisani.

- Neredi, rasizam i nasilje koje smo mogli da vidimo protekle nedelje širom zemlje zaista su šokantni. Svestan sam izveštaja desničarskih grupa kako će napasti određene lokacije u Londonu i ono što mogu da kažem jeste da: ukoliko prekšiš zakon, snosićeš posledice - napisao je Kan na Iksu.

Napomenuo je da nasilje i neredi na ulicama Londona neće biti tolerisani.

On je rekao da policija radi sa zvaničnicima opština i šefovima lokalnih organizacija kako bi zaštitili lokacije koje bi potencijalno mogle da budu na udaru.

- Znam da su scene nasilja uplašile muslimane i nacionalne manjine, tako da molim svoje sugrađane da pokažu da je naša vrlina briga i saosećajnost - kazao je gradonačelnik Londona.

Govoreći sinoć iz Dauning strita, premijer Kir Starmer rekao je da očekuje da se kazne oni koji su učestvovali u nemirima.

Protestni skupovi širom Engleske održavaju se nakon što su u napadu nožem 29. jula ubijene tri devojčice u plesnom studiju u Sautportu, a osmoro dece povređeno, od kojih je petoro u kritičnom stanju.

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza