AMERIČKI MEDIJI: Trampov potpredsednik odbio razgovore sa Kijevom o F-16

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 18:51

SENATOR iz američke države Ohajo i kandidat za potpredsednika iz redova republikanaca Džej Di Vens oglušio se o telefonske pozive visokih zvaničnika iz Kijeva nakon što su predstavnici Republikanske partije u Predstavničkom domu blokirali dodatnu pomoć Kijevu i želeli da sa njim porazgovaraju o isporukama SAD borbenih aviona F-16 kijevskim vlastima, objavio je list Vašington post.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Трампов потпредседник одбио разговоре са Кијевом о Ф-16

Tanjug

Bloger i preduzetnik Čarls Džonson, koji promoviše teorije zavere, dostavio je Vašington postu svoju prepisku sa Vensom.

Prema pisanju lista, iz prepiske sledi da su oko tri nedelje nakon što su republikanci u Predstavničkom domu blokirali paket dodatne pomoći Kijevu, Vensa zvali visoki ukrajinski zvaničnici, čiji se pun naziv pozicije i prezimena ne navode.

„Ja čak nisam ni odgovarao na pozive iz Ukrajine. Dvoje zvaničnika na vrlo visokim pozicijama su me kontaktirali. Šef njihove obaveštajne službe, glavnokomandujući njihovog vazduhoplovstva. Jadikovanje oko F-16“, navodi list Vensov komentar iz prepiske.

Vensov portparol Vilijam Martin tvrdi da senator i bloger nikada nisu bili bliski.

Džonson mu je slao mnogo poruka, ali ih je Vens uglavnom ignorisao i samo ponekad je odgovarao, kada se nije slagao sa blogerom.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJČEŠĆE SRPSKO PREZIME: Nije ni Petrović ni Nikolić - poreklo će vas iznenaditi, a nosi ga oko 150.000 ljudi