IZRAELSKE SNAGE UNIŠTILE SEDIŠTE FATAHA: Racija na okupiranoj Zapadnoj obali

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 19:27

IZRAELSKE snage danas su izvršile raciju u izbegličkom kampu Balata u blizini grada Nablusa na okupiranoj Zapadnoj obali i uništile lokalno sedište frakcije Fatah predsednika Palestine Mahmuda Abasa, saopštile su palestinske vlasti.

ИЗРАЕЛСКЕ СНАГЕ УНИШТИЛЕ СЕДИШТЕ ФАТАХА: Рација на окупираној Западној обали

Foto IDF

U današnjoj raciji, koja je usledila nakon izraelskog napada na Dženin u kojem je ubijeno najmanje 11 Palestinaca, nije bilo žrtava.

Militantna grupa Islamski džihad saopštila je da su u napadu na Dženin u utorak ubijena najmanje četiri Palestinca, a u današnjim sukobima je ubijen i jedan pripadnik ove organizacije.

Tokom noći, nasilne grupe jevrejskih doseljenika izvršile su raciju u palestinskom selu u blizini Nablusa, uništavajući imovinu, ali nije bilo žrtava, rekli su stanovnici, prenosi Rojters.

Izraelske snage intenzivirale su upade na okupiranu Zapadnu obalu od početka rata u Gazi 7. oktobra, a palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 620 Palestinaca ubijeno na ovoj teritoriji i u Istočnom Jerusalimu, uključujući 145 dece i žena.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UMALO DA SE PORODIM! Urnebesno: Kako su Srbi ispratili nestvaran preokret košarkaša protiv Australije na Olimpijskim igrama