TRAŽE 50 MILIONA DOLARA ODŠTETE: Porodica Pol-Anri Nargelea, nastradalog na podmornici Titan

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 21:07

PORODICA francuskog istraživača Pol-Anrija Nargelea koji je stradao u podmornici Titan podnela je krivičnu tužbu za njegovu smrt tražeći više od 50 miliona dolara od operatera podmornice za "veliki nemar".

ТРАЖЕ 50 МИЛИОНА ДОЛАРА ОДШТЕТЕ: Породица Пол-Анри Наргелеа, настрадалог на подморници Титан

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nargele je bio među petoro ljudi koji su poginuli kada je podmornica Titan implodirala tokom putovanja do čuvenog mesta olupine Titanika u severnom Atlantiku u junu 2023, preneo je AP.

Niko nije preživeo putovanje na eksperimentalnoj podmornici u vlasništvu vašingtonske kompanije OšenGejt koja je od tada obustavila rad.

Poznat kao "Gospodin Titanik", Nargele je učestvovao u 37 zarona do lokacije Titanika, najviše od svih ronilaca na svetu, navedeno je u tužbi.

Njegovi advokati su u saopštenju poslatom mejlom naveli da je podmornica bila osuđena na propast, da je imala problematičnu istoriju i da OušenGejt nije otkrio ključne činjenice o plovilu i njegovoj izdržljivosti.

U tužbi se navodi da iako je OušenGejt odredio Nargelea da bude član posade plovila, mnoge pojedinosti o manama i nedostacima plovila nisu otkrivene i namerno su prikrivene.

Portparol OušenGejta odbio je da prokomentariše tužbu, koja je podneta juče u okrugu King u Vašingtonu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza