ŠEF IDF PRETI: Vojska će nastojati da primora Hamas da još jednom imenuje novog lidera

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 08. 2024. u 23:10

OBRAĆAJUĆI se osoblju izraelskog vazduhoplovstva u vazduhoplovnoj bazi Tel Nof, načelnik štaba IDF general-potpukovnik Herci Halevi rekao je da je Izrael u visokoj pripravnosti i da će moći brzo da odgovori na svaki napad.

ШЕФ ИДФ ПРЕТИ: Војска ће настојати да примора Хамас да још једном именује новог лидера

Foto IDF

-Moći ćemo da pokrenemo veoma brz napad bilo gde u Libanu, bilo gde u Gazi, bilo gde na Bliskom istoku, iznad zemlje i ispod zemlje, kaže Halevi. -Poslaćemo vrlo jasnu poruku našim neprijateljima, onima koji nas napadaju, onima koji u svakom govoru govore o tome kako žele da unište Državu Izrael. Udarićemo ih i nastavićemo da jačamo.

O lideru Hamasa u Gazi Jahji Sinvaru, koji je unapređen u vođu politbiroa terorističke grupe nakon ubistva Ismaila Hanije, Halevi kaže da njegova promena titule neće sprečiti Izrael da ga lovi.

-Jahja Sinvar je juče dobio novu titulu, on je šef političkog biroa Hamasa. Ova titula, politička, neće ga osloboditi činjenice da se radi o ubici koji je učestvovao u celokupnom planiranju i izvođenju onoga što se dogodilo 7. oktobra, pa stoga promena njegove titule ne samo da nas neće sprečiti da tražeći ga - to nas podstiče. Potrudićemo se da ga pronađemo, udarimo i [učinimo da Hamas] još jednom zameni šefa političkog biroa, kaže on.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI MILORAD ČAVIĆ?! Majkl Felps: Sva olimpijska zlata u Pekingu sam osvajao protiv dopingovanih!