IZBEGAVAJTE IRANSKI VAZDUŠNI PROSTOR: Egipat naložio avio-prevoznicima da na tri sata zaobiđu Iran i imaju goriva za 45 minuta više

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 08. 2024. u 00:25

EGIPAT je naložio nacionalnim avio-kompanijama da izbegavaju iranski vazdušni prostor u periodu od tri sata u četvrtak u ranim jutarnjim satima usled napetosti između Izraela i Irana.

ИЗБЕГАВАЈТЕ ИРАНСКИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР: Египат наложио авио-превозницима да на три сата заобиђу Иран и имају горива за 45 минута више

Foto: Tanjug/AP

U bezbednosnom obaveštenju dostavljenom pilotima, navodi se da će uputstvo biti na snazi od 01:00 do 04:00 GMT (od 03.00 do 06.00 po srednjeevropskom vremenu) u četvrtak, prenosi Rojters.

-Svi egipatski prevoznici će izbegavati let iznad Teherana. Plan leta neće biti prihvaćen za preletanje te teritorije, navodi se u obaveštenju.

Jordanske vlasti su u nedelju zatražile od svih avio-kompanija koje sleću na aerodrome u toj zemlji da letelice budu opremljene dodatnim gorivom dovoljnim za 45 minuta u vazduhu više od predviđenog.

Mnoge avio-kompanije revidiraju svoje rasporede kako bi izbegle iranski i libanski vazdušni prostor, a istovremeno ukidaju letove za Izrael i Liban, usled zabrinutosti od mogućeg šireg sukoba nakon ubistva visokih članova Hamasa i Hezbolaha.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI MILORAD ČAVIĆ?! Majkl Felps: Sva olimpijska zlata u Pekingu sam osvajao protiv dopingovanih!