BAJDEN ZABRINUT ZBOG TRAMPOVE IZJAVE: Ako izgubi na izborima, očekivaće krvoproliće

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 08. 2024. u 07:34

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izjavio je da nije siguran u miran prenos vlasti u SAD ako republikanski kandidat Donald Tramp izgubi predsedničke izbore 5. novembra.

БАЈДЕН ЗАБРИНУТ ЗБОГ ТРАМПОВЕ ИЗЈАВЕ: Ако изгуби на изборима, очекиваће крвопролиће

Foto: EPA

- Ukoliko Tramp izgubi, uopšte nisam siguran u miran prenos vlasti. On misli ono što kaže. Ne shvatamo ga ozbiljno. On to misli. Sva ta priča o krvoproliću ako izgubi - rekao je Bajden za Si-Bi-Es njuz.

Rojters navodi da je tokom kampanje u martu u Ohaju, Tramp upozorio na "krvoproliće" ako ne pobedi na izborima.

On je to izjavio dok je govorio o potrebi da se zaštiti američka auto-industrija od strane konkurencije, a kasnije je, kako prenosi Rojters, objasnio da je upotrebio reč "krvoproliće" misleći na zaštitu nacionalne auto-industrije.

Tramp je tvrdio da je pokraden na predsedničkim izborima 2020. godine i protiv njega su podignute krivične optužnice u Vašingtonu i Džordžiji zbog pokušaja nezakonitog poništavanja rezultata.

Bajden je povukao svoju kandidaturu prošlog meseca nakon što su ga njegove demokratske kolege pozvale da se povuče zbog lošeg nastupa na debati protiv Trampa, koji je pokrenuo pitanja, između ostalih, o Bajdenovom zdravlju.

Potpredsednica SAD Kamala Haris prikupila je najviše glasova za nominaciju umesto Bajdena i očekuje se da će ona biti protivkandidat Trampu.

 

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA  - Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!