"MOSKVA UVEK POSTAVLJA RAME BRATSKOM NARODU" Zaharova: Rusko-jermenski odnosi će izdržati sve testove Zapada

Novosti online

08. 08. 2024. u 15:07

RUSIJA je u više navrata pružala ruku bratskom jermenskom narodu i namerava da to čini i u budućnosti, SAD sprovode geopolitički inženjering, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pomoćniku američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajena, koji tvrdi da Jerevan navodno želi da okrene leđa Moskvi.

МОСКВА УВЕК ПОСТАВЉА РАМЕ БРАТСКОМ НАРОДУ Захарова: Руско-јерменски односи ће издржати све тестове Запада

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Što se tiče O'Brajenovih neosnovanih tvrdnji da Jermenija želi da se distancira od Rusije, ovo je još jedan primer geopolitičkog inženjeringa koji je svojstven Amerikancima – želja da se u očima svetske zajednice izmisli 'realnost' potrebna Vašingtonu, koja nema veze sa onim što se zapravo dešava - objasnila je Zaharova.

Ona smatra da će odnosi između Rusije i Jermenije, koji su se vekovima gradili, izdržati sve testove kojima ih Zapad neumorno izlaže.

O'Brajen je krajem jula prokomentarisao navodne poteškoće u rusko-jermenskim odnosima. Prema njegovom mišljenju, situacija oko Nagorno-Karabaha „dovela je do ozbiljnog jaza i značajan deo jermenskog stanovništva želi da se distancira od Rusije“. Pomoćnik državnog sekretara je rekao da SAD „stvaraju uslove da se to dogodi“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!