PUTIN POTPISAO ZAKON O LEGALIZACIJI RUDARENJA KRIPTOVALUTA: Definisani pojmovi kao što su rudarstvo, rudarski bazen i operater infrastrukture

Novosti online

08. 08. 2024. u 20:33

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o legalizaciji aktivnosti rudarenja kriptovaluta u Rusiji od 1. novembra 2024. godine, objavio je danas ruski portal za zvanično objavljivanje propisa.

ПУТИН ПОТПИСАО ЗАКОН О ЛЕГАЛИЗАЦИЈИ РУДАРЕЊА КРИПТОВАЛУТА: Дефинисани појмови као што су рударство, рударски базен и оператер инфраструктуре

Foto: Tanjug

Zakon definiše pojmove kao što su rudarstvo, rudarski bazen i operater rudarske infrastrukture, preneo je Interfaks.

Ruska agencija navodi da je predloženo da se rudarenje digitalne valute shvati kao aktivnost sprovođenja matematičkih proračuna kroz rad tehničkih sredstava za unos u informacioni sistem.

Uslove za aktivnosti fizičkih i pravnih lica koja se bave rudarenjem digitalne valute utvrdiće Vlada Ruske Federacije u dogovoru sa Centralnom bankom.

Vlada će moći da zabrani rudarenje digitalne valute u određenim regionima Rusije.

Pravnim licima i pojedinačnim preduzetnicima zabranjeno je kombinovanje rudarenja digitalne valute sa poslovima prenosa električne energije, poslovima operativne dispečerske kontrole u ​​elektroprivredi, poslovima proizvodnje ili kupovine i prodaje električne energije, napominje Interfaks.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!