NETANJAHUOV KABINET POTVRDIO: Izraelska delegacija prisustvovaće pregovorima sa Hamasom

Tanjug

09. 08. 2024. u 15:13

KABINET izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je danas da će izraelska delegacija 15. avgusta prisustvovati pregovorima sa Hamasom o prekidu vatre u zamenu za otete Izraelce.

НЕТАНЈАХУОВ КАБИНЕТ ПОТВРДИО: Израелска делегација присуствоваће преговорима са Хамасом

Foto: Tanjug/AP/ilustracija

Ova informacija je objavljena odmah nakon što su Sjedinjene Američke Države, Egipat i Katar izdale zajednički poziv za nastavak pregovora naredne nedelje s ciljem brzog zaključivanja sporazuma, prenosi dnevnik Tajms of Izrael.

- Došlo je vreme da se pruži neposredna pomoć stanovnicima Gaze, otetim Izraelcima i njihovim porodicama. Vreme je da se zaključi sporazum o prekidu vatre i oslobađanju Hamasovih zatvorenika - navodi se u saopštenju koje su potpisali američki predsednik Džozef Bajden, egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi i katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani.

U saopštenju se navodi da su posrednici, nakon što su mesecima "neumorno radili" spremni da predstave Izraelu i Hamasu konačan predlog sporazuma, pri čemu su preostali za razradu još samo detalji za implementaciju.

U kratkom odgovoru na zajedničko saopštenje posrednika, Netanjahuov kabinet je saopštio da će izraelska delegacija otputovati gde god bude odlučeno kako bi "utvrdila detalje za sprovođenje okvirnog sporazuma".

Predstavnici Hamasa za sada se nisu oglašavali.

BONUS VIDEO: PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!