BORBE PROTIV NEPRIJATELJA OD NULTE UDALJENOSTI DO VELIKIH DUBINA: Iranski komandant ističe važnost pomorskog ratovanja

Novosti online

09. 08. 2024. u 15:31

KOMANDANT iranskog Korpusa čuvara Islamske revolucije (IRCG) Hosein Salami danas je u govoru istakao važnost pomorskog ratovanja i borbe protiv neprijatelja od "nulte udaljenosti do velikih dubina", tokom ceremonije za pomorske snage IRGC-a, naglašavajući iransku strategiju pomorske odbrane.

БОРБЕ ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉА ОД НУЛТЕ УДАЉЕНОСТИ ДО ВЕЛИКИХ ДУБИНА: Ирански командант истиче важност поморског ратовања

Foto Shutterstock

Na ceremoniji povodom dodavanja 2.654 sistema raketa, elektronskog ratovanja i bespilotnih letelica pomorskim snagama IRGC-a, Salami je istakao važnost održavanja sposobnosti za borbu sa neprijateljima na različitim udaljenostima, a posebno na moru, prenosi Tasnim.

-Definisali smo angažovanje od nulte udaljenosti do velike dubine, što znači da moramo imati sposobnost da se sukobimo sa neprijateljem na linijama i tačkama dodira. Moru nedostaje fiksna borbena linija- objasnio je Salami.

Ističući stratešku poziciju Irana i njegovu ulogu u globalnim aferama, Salami je opisao more kao kritljučnu arenu za odbranu interesa nacije.

On je naglasio potrebu da Iran zatvori put dominacije za svoje neprijatelje i, ako je potrebno, nametne im svoju volju.

-More je ogromno prostranstvo gde su sve vojne sile prisutne bez granica, i ono je tačka susreta svih sila- rekao je on.

Salami je istakao važnost pomorskog ratovanja, napominjući da Iran mora da bude sposoban da angažuje neprijatelja u dubinama mora i okeana kako bi sprečio sukobe na svojim nacionalnim granicama.

Salami je takođe istakao rastuću ulogu veštačke inteligencije u pomorskim operacijama, posebno u preciznom gađanju i minimiziranju ljudskih žrtava.

-Što su sistemi pametniji, to je bolji izbor rute i cilja- zaključio je Salami, potvrđujući posvećenost IRGC-a jačanju iranskih pomorskih odbrambenih kapaciteta.

On je takođe izjavio da je ključno da nacije odaberu između snage i potčinjenosti, kao i da nezavisne zemlje treba da izaberu da se oslobode dominacije ''globalnih hegemonističkih sila''.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!