"NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE": Italija podržava inicijativu o prekidu vatre u Gazi

Novosti online

09. 08. 2024. u 15:43

ITALIJA podržava novu inicijativu SAD, Egpita i Katara o prekidu vatre u Gazi, izjavio je danas zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ГУБЉЕЊЕ: Италија подржава иницијативу о прекиду ватре у Гази

Foto: Tanjug

-Snažno podržavamo inicijativu predsednika SAD sa liderima Egipta i Katara da se brzo postigne prekid vatre u Gazi i oslobađanje talaca- rekao je Tajani na mreži X.

On je istakao da je ključno da se na Bliskom istoku povrati političku perspektivu mira i stabilnosti, prenosi Ansa. Šef italijanske diplomatije je u saopštenju takođe upozorio da "nema vremena za gubljenje".

Katarski, egipatski i američki lideri pozvali su Izrael i Hamas da 15. avgusta nastave razgovore u Dohi ili u Kairu kako bi premostili sve preostale praznine u predloženom sporazumu o prekidu vatre u Gazi i počeli da ga primenjuju bez ikakvog odlaganja, navele su tri zemlje u zajedničkom saopštenju u četvrtak.

Lideri tri zemlje posrednice su istakli da je, posle više meseci rada, završen okvirni predlog sporazuma i da sada nedostaju samo detalji sprovođenja, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, Katar, Egipat i SAD su spremni da predstave finalni predlog za rešavanja preostalih pitanja u vezi sa implemetacijom sporazuma.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

OLIMPIJSKA ATMOSFERA U PARIZU: Kako izgleda "grad svetlosti" ovih dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!