TALAČKA KRIZA U NIGERU: Hitno se oglasila Zaharova, u sve upleten i državljanin Ukrajine

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 08. 2024. u 16:36

RUSIJA je uputila zvaničan zahtev Nigeru za pomoć u vezi sa uzimanjem talaca dvojice zaposlenih u ruskoj kompaniji, kako se navodi, jedan od njih je državljanin Ruske Federacije, a drugi državljanin Ukrajine. Ovo se navodi u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

ТАЛАЧКА КРИЗА У НИГЕРУ: Хитно се огласила Захарова, у све уплетен и држављанин Украјине

Foto: Profimedia

- 18. jula, na jugozapadu Nigera, u blizini sela Mbanga (regija Tilaberi), teroristi Grupe za podršku islamu i muslimanima (GPIM), povezane sa Al-Kaidom (teroristička grupa zabranjena u Ruskoj Federaciji), izvršili su napad na geologe koji su obavljali radove na istraživanju minerala. Prema dostupnim informacijama zaposleni u ruskoj kompaniji i „pritvoreni“ od strane GPIM-a, nisu izneli nikakve zahteve od strane terorista.

- Ruska strana je uputila zvaničan zahtev rukovodstvu Nigera da pruži neophodnu pomoć u vezi sa događajima koji su se desili - rekla je Zaharova. 

Rusija namerava da nastavi „napore da oslobodi taoce“.

- Čvrsto smo uvereni da terorističke i druge destruktivne sile neće moći da ometaju rastuću saradnju Rusije sa državama Saharo-Sahel - rekao je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenela je agencija TASS.

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA -  Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!