"VREME JE DA SE ZAKLJUČI SPORAZUM O PREKIDU VATRE": Emirati pozvali Izrael i Hamas na pregovore o prekidu vatre

Novosti online

09. 08. 2024. u 16:50

UJEDINjENI Arapski Emirati pozvali su Izrael i Hamas da prihvate poziv posrednika Katara, Egipta i SAD za učešće u pregovorima o prekidu vatre.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ЗАКЉУЧИ СПОРАЗУМ О ПРЕКИДУ ВАТРЕ: Емирати позвали Израел и Хамас на преговоре о прекиду ватре

Foto Tanjug/AP

Pregovori bi trebalo da budu nastavljeni 15. avgusta, navodi se u današnjem saopštenju ministarstva spoljnih poslova UAE, prenosi Rojters.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je ranije danas da će izraelska delegacija 15. avgusta prisustvovati pregovorima sa Hamasom o prekidu vatre u zamenu za otete Izraelce.

-Došlo je vreme da se pruži neposredna pomoć stanovnicima Gaze, otetim Izraelcima i njihovim porodicama. Vreme je da se zaključi sporazum o prekidu vatre i oslobađanju Hamasovih zatvorenika- navodi se u saopštenju koje su potpisali lideri zemalja posrednica, američki predsednik Džozef Bajden, egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi i katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani, preneo je ranije Tajms of Izrael.

U saopštenju se navodi da su posrednici, nakon što su mesecima "neumorno radili" spremni da predstave Izraelu i Hamasu konačan predlog sporazuma, pri čemu su preostali za razradu još samo detalji za implementaciju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKI AVION SU-34 U AKCIJI: Pogledajte kako pilot bombarduje metu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!