UKRAJINA ZAUZELA VAŽNO MESTO U KURSKU: Vojnici poslali poruku Rusima - "Pozdrav, grad je pod našom kontrolom" (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 08. 2024. u 20:50

U SUNDžANSKOM i Korenjevskom, u regiji Kursk, poslednja dva dana traju borbe. Ukrajinska vojska napreduje kroz rusku teritoriju, zaroblii su dva ruska regruta i oborili helikopter Ka-52.

УКРАЈИНА ЗАУЗЕЛА ВАЖНО МЕСТО У КУРСКУ: Војници послали поруку Русима - Поздрав, град је под нашом контролом (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Pripadnici 99. borbene ukrajinske 61. brigade objavili su snimak iz, kako navode, ruskog grada Sudže u Kurskoj oblasti. Na snimku koji se širi društvenim mrežama vidi se kako ukrajinski vojnici stoje pred kancelarijom ruskog energetskog diva "Gazprom".

- Pozdrav iz grada Sudže. Imamo novosti - grad je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. U gradu je mirno. Sve kuće su netaknute. Strateški objekat Gazproma u Sudži je pod kontrolom 99. borbene 61. brigade. Želimo vam mirno nebo. Slava Ukrajini! - govori ukrajinski oficir.

Da podsetimo već četvrti dan traju borbe u ruskoj regiji Kursk. Rusija je optužila ukrajinske trupe da su u utorak prešle granicu, ušle u regiju Kursk i pokrenule masivan napad. Sinoć je proglašeno vanredno stanje u regiji Kursk, zabeleženi su snimci Rusa koji se evakuišu iz ovog područja, a ključno pitanje i dalje je bez odgovora - kako će Vladimir Putin odgovoriti na ovaj napad?

(24sata.hr, Blic)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA -  Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!