VAŠINGTON JE SPREMAN DA OBEZBEDI VOJNU POMOĆ IZRAELU : Odvojeno 3,5 milijardi dolara koje će potrošiti na američko oružje i vojnu opremu

Novosti online

09. 08. 2024. u 22:37

VAŠINGTON je spreman da obezbedi Izraelu 3,5 milijardi dolara koje će potrošiti na američko oružje i vojnu opremu, javio je danas CNN pozivajući se na dobro upućene izvore.

ВАШИНГТОН ЈЕ СПРЕМАН ДА ОБЕЗБЕДИ ВОЈНУ ПОМОЋ ИЗРАЕЛУ : Одвојено 3,5 милијарди долара које ће потрошити на америчко оружје и војну опрему

Foto: EPA

Stejt department je sinoć obavestio kongresmene da vlada namerava da Izraelu oslobodi više milijardi dolara vojnog finansiranja iz inostranstva, preneo je CNN, dodajući da taj novac potiče od dodatnog zakona o finansiranju Izraela u iznosu od 14,1 milijardi dolara usvojenog u aprilu.

Odluka je doneta usled pojačanih tenzija na Bliskom istoku i straha od širenja izraelskog rata u Gazi u kome je poginulo desetine hiljada ljudi i koji je izazvao humanitarnu krizu, preneo je Rojters.

Rizik od eskalacije na širi bliskoistočni rat pojavio se nakon nedavnih ubistva vođe palestinske militantne grupe Hamas Ismaila Hanijeha u Iranu i vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukrina Bejruta.

Hanije je ubijen prošle nedelje u Teheranu, a Iran i Hamas su obećali odmazdu protiv Izraela, kog smatraju odgovornim, iako Tel Aviv nije niti odbacio niti preuzeo odgovornost za ubistvo.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!