IZRAEL NAPAO ŠKOLU U GAZI: Ubijeno više od 100 ljudi (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2024. u 08:23

VIŠE od 100 Palestinaca je ubijeno, a desetak ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi koja je pružala utočište raseljenim osobama, objavila je u subotu službena palestinska novinska agencija, dok je izraelska vojska poručila da je pogodila komandni centar Hamasa.

ИЗРАЕЛ НАПАО ШКОЛУ У ГАЗИ: Убијено више од 100 људи (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

-Izraelski napadi su bili usmereni na raseljene ljude dok su obavljali molitvu u zoru, što je dovelo do brzog rasta broja žrtava- objavila je kancelarija za medije vlade Gaze, kojim upravlja Hamas, prenosi Hina.

S druge strane, izraelska je vojska u saopštenju poručila da su njene vazdušne snage "napale komandni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i komandante".

-IAF je precizno pogodio teroriste Hamasa koji su delovali unutar Hamasovog komandnog i kontrolnog centra koji je smešten u školi Al-Tabain i koji se nalazi pored džamije u Daraj Tufah, koja služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze. Pre napada preduzeto je nekoliko koraka kako bi se smanjio rizik od civilnih žrtava, uključujući upotrebu precizne municije, vazdušni nadzor i obaveštajne podatke- navodi se u saopštenju izraelske vojske.

(Radio Sarajevo)

BONUS VIDEO:

PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!