STRUČNJACI IZNELI ŠOKANTAN STAV: Ovo je jedan od potencijalnih uzroka pada aviona u Brazilu

Novosti online

10. 08. 2024. u 09:22

JOŠ nije poznat tačan uzrok avionske nesreće u blizini Sao Paula u kojoj je poginula 61 osoba, ali pojedini stručnjaci smatraju da spiralni pad aviona ukazuje na pojavu zastoja do koga može doći zbog stvaranja leda na krilima.

СТРУЧЊАЦИ ИЗНЕЛИ ШОКАНТАН СТАВ: Ово је један од потенцијалних узрока пада авиона у Бразилу

Foto: Fejsbuk printskrin/GloboNews

- Spiralni pad ukazuje na pojavu zastoja, što se dešava kada letelica izgubi podršku koja joj omogućava da leti. Do zastoja može doći zbog formiranja leda na krilima, a na ruti ovog aviona došlo je do te formacije- rekli su piloti koje je intervjuisao brazilski Globo.

Potpukovnik Karlos Henrike Baldi iz Centra brazilskih vazduhoplovnih snaga za istragu i prevenciju vazdušnih nesreća izjavio je da je još prerano utvrditi da li je led na krilima izazvao pad aviona, dok stručnjak za vazduhoplovstvo Lito Susa kaže da meteorološki uslovi možda nisu dovoljni da objasne zašto je avion pao.

Direktor avio-kompanije "Voepass Linhas Aéreas" Marselo Mura kaže da su, iako su prognoze ukazivale na zaleđivanje, one bile u granicama prihvatljivim za letenje.

Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva proglasio je danas trodnevnu žalost zbog avionske nesreće u brazilskom mestu Vinjedo, u blizini Sao Paula, u kojoj je poginula 61 osoba.

(Tanjug)


BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE JOŠ DA NAS SNAĐE?! Selektor Svetislav Pešić zabrinuo sve pred meč Srbija - Nemačka (VIDEO)