DRAMA NA NEBU KOD OSTRVA RIGEN: Nemački avioni krenuli na ruski IL-20M, oglasilo se ratno vazduhoplovstvo

Tanjug

10. 08. 2024. u 15:53

BORBENI avioni nemačkog ratnog vazduhoplovstva presreli su ruski izviđački aviona (IL-20M) kod ostrva Rigen i ispratili ga iz vazdušnog prostora NATO, saopšteno je danas iz komande nemačkog ratnog vazduhoplovstva.

ДРАМА НА НЕБУ КОД ОСТРВА РИГЕН: Немачки авиони кренули на руски ИЛ-20М, огласило се ратно ваздухопловство

Foto: Profimedia

Borbeni avioni nemačkog ratnog vazduhoplovstva presreli su ruski izviđački avion (IL-20M) kod ostrva Rigen i ispratili ga iz vazdušnog prostora NATO, saopšteno je danas iz komande nemačkog ratnog vazduhoplovstva.

- Nemački piloti su započeli svoju misiju iz baze u Lageu (Rostok), uz podršku švedskog vazduhoplovstva i službu kontrole vazdušnog saobraćaja NATO na Baltiku. Oni su ispratili ruski avion iz vazdušnog prostora NATO - objavila je komanda nemačkog ratnog vazduhoplovstva na mreži Iks (Tviteru), prenosi dnevnik Bilt.

Foto.B.Subašić

Navedeno je da je ruski izviđački avion leteo bez plana leta i bez kontakta sa civilnom kontrolom vazdušnog saobraćaja, što je svojevrstan presedan za rusku ratnu avijaciju.

- Izveštaji o neprijavljenim letovima ruskih vojnih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora od nedavno se pojavljuju skoro svake nedelje - izjavio je portparol nemačkih vazduhoplovnih snaga.

Prema njegovim rečima u većini slučajeva takvi letovi se ne istražuju osim u slučaju sumnjivog ponašanja ili brzog povratka u ruski vazdušni prostor.

- U petak je nemačko ratno vazduhoplovstvo moralo da interveniše - rekao je portparol.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!