LUKAŠENKO IDE NA GRANICU SA UKRAJINOM: "Tamo nije mirno, moraću da rešim taj problem"

Novosti online

10. 08. 2024. u 16:30

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da na granici sa Ukrajinom situacija nije mirna i da namerava da se pozabavi tim problemom na licu mesta, prenose beloruski mediji.

ЛУКАШЕНКО ИДЕ НА ГРАНИЦУ СА УКРАЈИНОМ: Тамо није мирно, мораћу да решим тај проблем

Foto AP

Kako je rekao, iznad teritorije Belorusije juče su bili oboreni ukrajinski udarni dronovi, a jedan deo i iznad teritorije Rusije.

Lukašenko je to nazvao provokacijom, napomenuvši da to neće ostati bez odgovora.

- Mir u zemlji je najvažniji. Ali, imajte u vidu da ne zavisi sve od mene. Juče je gomila dronova prešlo preko naše teritorije ka Rusiji i narušilo vazdušni prostor. Bilo je neophodno primeniti silu, oboriti ih. Ostali su oboreni u Rusiji. Na granici nije mirno. Sutra moram biti tamo kako bi rešio taj problem - rekao je Lukašenko i dodao da je njegov glavni zadatak da ne dozvoli izbijanje sukoba u zemlji.

Ministar odbrane Viktor Hrenjin je rekao da je beloruski predsednik ranije danas dao nalog da se ojačaju vojne snage zemlje na dva taktička pravca – gomeljskom i mozirskom, na jugu zemlje kod granice sa Ukrajinom.

Belorusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je incident sa ukrajinskim dronovima pokušaj da se sukob prenese i na druge u regionu.

- Takva dejstva radikalno eskaliraju situaciju i predstavljaju opasan pokušaj da se proširi zona postojećeg sukoba. Pri tome, pokušavaju da uvuku Belorusiju koja se dosledno zalaže za rešavanje sukoba i prekid krvoprolića - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka