BELORUSIJA UPUTILA PROTESTNU NOTU UKRAJINI: Dronovi VSU upali u vazdušni prostor druge države

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

10. 08. 2024. u 20:00

BELORUSIJA je uputila Ukrajini protest zbog toga što su dronovi ukrajinske vojske narušili vazdušni prostor te zemlje, saopštilo je belorusko Ministarstvo spoljnih poslova.

БЕЛОРУСИЈА УПУТИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ УКРАЈИНИ: Дронови ВСУ упали у ваздушни простор друге државе

FOTO: Depositphotos

-U Ministarstvo je bila pozvana Olga Timuš, otpravnik poslova ukrajinske ambasade u Belorusiji. Njoj je uručen odlučan protest i nota u vezi sa narušavanjem granice Belorusije od strane grupe bespilotnih letelica lansiranih s teritorije Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Takođe je navedeno da će Belorusija u slučaju novih provokacija pokrenuti pitanje svrsishodnosti diplomatskog predstavništva Ukrajine u Minsku.

Otpravnik poslova je upozorena da će beloruska strana, ako ponovo bude provokacija, preduzeti uzvrtane u cilju zaštite svoje teritorije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije danas izjavio da situacija na granici sa Ukrajinom nije mirna i da namerava da se pozabavi tim problemom na licu mesta.

Kako je rekao, iznad teritorije Belorusije juče su bili oboreni ukrajinski udarni dronovi, a jedan deo i iznad teritorije Rusije.

Lukašenko je to nazvao provokacijom, napomenuvši da to neće ostati bez odgovora.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka