PROVOKACIJA UKRAJINSKIH SPECIJALNIH SLUŽBI: Lažni video-snimak Marije Zaharove

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

10. 08. 2024. u 20:05

UKRAJINSKE specijalne službe su primenile dipfejk tehnologiju i na osnovu obraćanja predstavnice Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove napravile lažan video u kojem ona navodno govori o spremnosti da se Ukrajini preda Zaporoška nuklearka, saopšteno je u Moskvi.

ПРОВОКАЦИЈА УКРАЈИНСКИХ СПЕЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ: Лажни видео-снимак Марије Захарове

Foto: Profimedia

-Ukrajinske specijalne službe su uz pomoć zapadnih sponzora nastavile aktivno da primenjuju dipfejk i druge tehnologije na bazi veštačke inteligencije u cilju širenja lažnih informacija o situaciji u pograničnim regionima naše zemlje. Uočili smo još jedan slučaj drastičnog falsifikovanja: na internet je plasiran video u kojem portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navodno govori kako je "ruska strana spremna da preda Kijevu kontrolu nad Zaporoškom nuklearkom u zamenu za dobrovoljno povlačenje ukrajinske vojske iz Kurske oblasti“, objavilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova na Telegram kanalu.

„Obraćanje“ Zaharove predstavlja dipfejk napravljen na osnovu snimka brifinga za novinare koji je Zaharova održala 18. jula.

-Ističemo: Zaharova nikada ništa slično nije rekla. Originalne izjave zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije dostupni su na njenom Telegram kanalu i na zvaničnim resursima Ministarstva, zaključilo je Ministarstvo.

Masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u brojne regione Ruske Federacije.

Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio oko 1.000 vojnika i više od 110 jedinica vojne tehnike.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!