ZELENSKI JE OTKRIO SVOJE PRAVO LICE Zaharova: NJegova teroristička suština je razotkrivena

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 08. 2024. u 09:12

MNOGI na Zapadu su verovali u navodno dobre namere Vladimira Zelenskog, ali njegova teroristička suština je razotkrivena, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ ОТКРИО СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ Захарова: Његова терористичка суштина је разоткривена

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Zelenski je, po naređenju Zapada, ostatke državnog aparata Ukrajine pretvorio u terorističko jezgro. Dugo i bezuspešno je skrivao svoje pravo lice, mnogi na Zapadu su verovali u njegove navodno dobre namere. Ali evo, boja se isprala i teroristička suština je razotkrivena - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je naglasila da su napadi Ukrajine na stambene zgrade i civile koji spavaju u stanovima – neizbrisiva odlika terorizma.

- Ideologija neonacizma koju sledi kijevski režim stvorila je međunarodno terorističko gnezdo u Kijevu - zaključila je Zaharova.

U međuvremenu, komesar za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova saopštila je da se obratila visokom komesaru UN za ljudska prava sa zahtevom da osudi ukrajinski terorizam u vezi sa napadom na Kursku oblast.

Podsećamo, ukrajinske snage su noćas granatirale Kursku oblast Rusije. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, sistemi PVO oborili su 14 ukrajinskih dronova i četiri taktičke rakete „točka-U“. Delovi jedne oborene rakete pali su na stambenu zgradu u Kursku. Tom prilikom je povređeno 13 civila, od kojih je dvoje u teškom stanju. Poginulih nema, rekao je v.d. guberntatora regiona Aleksej Sminov.

Kako je preciziralo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije, 15 ljudi je spaseno, a 30 evakuisano.

Masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.

Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio preko 1.100 vojnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA - Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)