SEDAM OSOBA ZAVRŠILO U BOLNICI, POLICIJA NAREDILA EVAKUACIJU: Hemijski incident digao sve na noge, sumnja se da je ovo uzrok trovanja

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

11. 08. 2024. u 09:47

SEDAM osoba je hitno prebačeno u bolnicu zbog "hemijskog incidenta" u Dagenhamu, u Velikoj Britaniji, kada je policija evakuisala brojne domove.

СЕДАМ ОСОБА ЗАВРШИЛО У БОЛНИЦИ, ПОЛИЦИЈА НАРЕДИЛА ЕВАКУАЦИЈУ: Хемијски инцидент дигао све на ноге, сумња се да је ово узрок тровања

Foto: Unsplash

Naime, tokom noći je nekoliko ljudi imalo problema sa disanjem, a kako vlasti veruju, ovaj događaj se dogodio nakon što je akvarijum pukao iz kojeg je iscurela voda.

S obzirom da su se u akvarijumu nalazili i korali, sumnja se da je voda bila zatrovana.

Osoblje za hitne slučajeve poslalo je timove za opasne reakcije na mesto za koje se sumnjalo da je došlo do curenja hemikalija u Dagenhamu, u istočnom Londonu, u subotu uveče nakon što je više stanovnika Vren Road-a prijavilo poteškoće sa disanjem, piše Metro.

Londonska služba Hitne pomoći saopštila je da je poslala nekoliko ekipa nakon paničnih poziva uplašenih stanovnika.

- Pozvani smo 10. avgusta u 21.46 časova zbog izveštaja o incidentu. Poslali smo brojne resurse, uključujući ekipe Hitne pomoći, službenika za reagovanje na incidente i članove našeg tima za reagovanje u opasnim područjima (HART) - saopštili su.

- Reagovali smo zajedno sa kolegama iz londonske vatrogasne brigade. Sedmoro pacijenata je hospitalizovano - navodi se.

Neke vrste korala kao što je Zoanthid, popularne među ljubiteljima morskih akvarijuma, mogu da sadrže palitoksin. Ovaj toksin je opasan po zdravlje i izlaganje može dovesti do posledica po život.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)