POČELO JE: Beloruski tenkovi krenuli na granicu sa Ukrajinom (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 08. 2024. u 10:53

TENKOVI jedne od mehanizovanih brigada Oružanih snaga Belorusije prebacuju se na granicu sa Ukrajinom u okviru odluke o jačanju pograničnih trupa, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

ПОЧЕЛО ЈЕ: Белоруски тенкови кренули на границу са Украјином (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Jedinice jedne mehanizovane formacije dovedene su u stanje pripravnosti za obavljanje zadataka koji su im predviđeni. Vojnici vrše utovar vojne tehnike na železnički transport i započinju kombinovani marš u naznačena područja - navodi se u saopštenju, praćenom fotografijama utovara tenkova na železničke platforme.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da na granici sa Ukrajinom situacija nije mirna i da namerava da se pozabavi tim problemom na licu mesta. Kako je rekao, iznad teritorije Belorusije prekjuče su oboreni ukrajinski udarni dronovi, a jedan deo i iznad teritorije Rusije. Lukašenko je događaj nazvao provokacijom, napomenuvši da neće ostati bez odgovora.

Beloruski lider je naložio da se ojačaju grupe trupa na granici sa Ukrajinom na gomeljskom i mozirskom taktičkom pravcu. Ministar odbrane republike Viktor Hrenjin rekao je da su jedinice Snaga za specijalne operacije, kopnenih trupa i raketnih snaga dobile zadatak da izvedu marš u naznačena područja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA - Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)