FEJSBUK BOLJE ZNA: Čuvenom evolucionom biologu ukinut nalog u ime transdženderizma

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 08. 2024. u 19:40

ADMINISTRATORI društvene mreže Fejsbuk obrisali su nalog čuvenog evolucioniste i biologa Ričarda Dokinsa, nakon što je napisao da biološkim muškarcima ne bi trebalo dozvoliti da se bore sa ženama na Olimpijskim igrama.

ФЕЈСБУК БОЉЕ ЗНА: Чувеном еволуционом биологу укинут налог у име трансџендеризма

FOTO: Tanjug/AP

Inače, Ričard Dokins važi za jednog od najpoznatijih biologa današnjice, profesor je na Oksfrodskom univerzitetu i šef katedre za razumevanje nauke u javnosti.

Kako je poznati britanski naučnik napisao na svom Iks nalogu, za iznenadno uklanjanje njegovog Fejsbuka nije naveden nijedan razlog.

-Čitav moj nalog na Fejsbuku je obrisan, naizgled (bez razloga) jer sam objavio da genetski muški bokseri kao što je Iman Helif (sa HY hromozomima) ne bi trebalo da se bore sa ženama na Olimpijskim igrama. Naravno, moje mišljenje je otvoreno za civilizovane argumente. Ali potpuna cenzura?, napisao je Dokins.

Podsećanja radi, dvojici boksera - Imanu Helifu iz Alžira i Linu Ju-Tingu sa Tajvana - koji su diksvalifikovani sa ženskog šampionata u Nju Delhiju prošle godine jer su DNK testovi pokazali da su biološki muškarci, dozvoljeno je da se takmiče na Olimpijskim igrama.

-Ovaj test je nedvosmisleno pokazao da obe sportistkinje nisu ispunile neophodne kriterijume podobnosti i utvrđeno je da imaju konkurentske prednosti u odnosu na druge takmičarke, saopštila je tada Međunarodna bokserska asocijacija.

Štaviše, predsednik ove asocijacije Umar Kremljev rekao je tada rekao za TASS da su DNK testovi "dokazali da imaju HY hromozome i stoga su isključeni sa sportskih događaja".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)