OVO SE NE DEŠAVA SVAKI DAN: Iznenadan potez Pentagona, i to sve zbog Izraela

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

12. 08. 2024. u 08:04

MINISTAR odbrane SAD Lojd Ostin naredio je raspoređivanje američke podmornice sa krstarećim raketama u regionu Bliskog istoka, saopštio je Pentagon.

ОВО СЕ НЕ ДЕШАВА СВАКИ ДАН: Изненадан потез Пентагона, и то све због Израела

Foto: Profimedia/Ilustracija

To je redak slučaj da Pentagon javno najavi raspoređivanje podmornice, preneo je Rojters.

Pentagon je naveo u saopštenju, objavljenom nakon Ostinovog razgovora sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom, da je Ostin ponovio posvećenost SAD da preduzmu sve moguće korake da odbrane Izrael, naglašavajući da Vašington jača položaje i sposobnosti američkih snaga širom Bliskog istoka usred eskalacije regionalnih tenzija.

Američka vojska je već ranije saopštila da će rasporediti dodatne borbene avione i ratne brodove na Bliskom istoku u okviru nastojanja Vašingtona da ojača odbranu Izraela u slučaju napada Irana.

Iranski zvaničnici su rekli da će odgovoriti na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea 31. jula u Teheranu za šta su ta grupa i Iran okrivili Izrael.

Izrael nije preuzeo odgovornost za ubistvo Hanijea, niti je demantovao. Nekoliko američkih vojnika i pripadnika koalicionih snaga lakše je povređeno u napadu dronom u petak u Siriji, u drugom velikom napadu poslednjih dana na američke snage usred porasta tenzija na Bliskom istoku, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Rojters.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo