DETE SE UMALO UDAVILO NA PLAŽI U GRČKOJ: Cela drama se desila ocu mališana pred očima, stravičnim prizorima svedočili i naši turisti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

12. 08. 2024. u 12:24

U NEOS Marmarasu juče je došlo do strašnog incidenta, kada se dete zamalo udavilo u moru. Kako navode naši turisti koji su prisustvovali događaju, scena je bila zastrašujuća, a dete su oživljavali prisutni sve dok hitna pomoć nije stigla.

ДЕТЕ СЕ УМАЛО УДАВИЛО НА ПЛАЖИ У ГРЧКОЈ: Цела драма се десила оцу малишана пред очима, стравичним призорима сведочили и наши туристи

Foto: Tanjug/Printskrin

Na Instagram stranici "Nikana.gr" podeljena je ispovest jedne naše turistkinje koja se juče našla na mestu nesreće. Naime, incident se dogodio na plaži Paradisos u Neos Marmarasu, a dete je počelo da se davi, i to preko maske za ronjenje!

- Danas se na plaži davilo malo dete i oživljavali su ga pola sata dok nije došla hitna pomoć. Da nije bila tu žena koja je nekada radila u hitnoj da mu da veštačko disanje, dete ne bi preživelo. Dete je inače ronilo pored oca sa maskom koja prekriva celo lice i ušla mu je voda u disaljku i verovatno se onesvestilo - napisala je ova turistkinja iz Srbije.

Najopasnije plaže u Grčkoj

Nažalost, ovo nije ni prvi ni poslednji slučaj da se na moru u Grčkoj neko davi, a dešavalo se i da dođe do tragedije. Skoro, naši turisti svedočili su utapanju tinejdžera na Tasosu.

Nakon nemilog događaja, Instagram stranica Grčka info objavila je spisak plaža na kojima su talasi toliko jaki da predstavljaju rizik i za najiskusnije plivače:

- Posidi

- Paradise na Tasosu
- Sarti
- Porto Katsiki na Lefkadi
- Mirtos na Kefaloniji

(Blic)

BONUS VIDEO: Bezbednost dece na kupalištima: najčešće zablude | Maja Jovanović |Nije samo naslov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo