HITNO NAREĐENJE RUSKOG PREDSEDNIKA: Putin izdao zadatak vojsci

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 08. 2024. u 14:17

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin održao je sastanak o situaciji u Kurskoj oblasti, rekavši da je trenutno glavni zadatak ruske vojske da istera protivnika sa teritorije regiona.

ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин издао задатак војсци

Foto: Profimedia/Alexander NEMENOV

- Ocena aktuelnih dešavanja treba da bude izneta i to će biti urađeno, ali sada je najvažnije rešavanje aktuelnih zadataka na osnovu prognoza razvoja situacije. Glavni zadatak svakako stoji pred Ministarstvom odbrane: da isteraju protivnika sa naših teritorija i da zajedno sa pograničnom službom obezbede pouzdanu zaštitu državne granice - rekao je ruski lider.

Jedan od glavnih zadataka u oblasti je i pružanje podrške ljudima, kojima je neophodna pomoć i zaštita, dodao je ruski predsednik.

Putin je ocenio da Zapad ratuje sa Rusijom rukama Ukrajinaca, te da protivnik ispunjava želje svojih zapadnih gospodara.

On je dodao da sa Kijevom, koji napada civile i objekte nuklearne energije, nema o čemu da se razgovara.

Akcijama u Kurskoj oblasti Kijev pokušava da poboljša svoje pregovaračke pozicije u budućnosti, ocenio je Putin. Situacija u tom regionu pokazuje zašto je kijevski režim odustao od mirovnih predloga Moskve i posrednika, dodao je on.

Putin je poručio da će protivnik dobiti odgovor kakav zaslužuje, te da će svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biti ostvareni.

- Federalna služba bezbednosti, zajedno sa Nacionalnom gardom Rusije, mora da obezbedi režim protivterorističke operacije i efikasnu borbu protiv diverzantskih i izviđačkih grupa protivnika - rekao je predsednik na sastanku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: BELORUSKE MEHANIZOVANE JEDINICE U STANjU PRIPRAVNOSTI - Usled tekućeg upada Ukrajine u oblast Kursk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije