EVO KOLIKO NASELJA DRŽE UKRAJINCI U KURSKU: Teška situacija za Ruse na frontu, neprijatelj prodro 12 kilometara u dubinu (MAPA)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 08. 2024. u 15:20 >> 15:21

VRŠILAC dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov izjavio je danas da je situacija u regionu i dalje teška i da ukrajinske oružane snage kontrolišu 28 naselja.

ЕВО КОЛИКО НАСЕЉА ДРЖЕ УКРАЈИНЦИ У КУРСКУ: Тешка ситуација за Русе на фронту, непријатељ продро 12 километара у дубину (МАПА)

Foto: Liveumap/Printskrin

Smirnov je na operativnom sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izneo da je neprijatelj prodro 12 kilometara u dubinu teritorije Kurskog regiona, u širini od 40 kilometara, prenosi agencija Interfaks. 

On je dodao da u 28 naselja koje kontroliše ukrajinska vojska živi oko 2.000 ljudi čija sudbina nije poznata.

Smirnov je takođe rekao da je značajno povećan broj raketnih napada, a jedna raketa je pogodila stambenu zgradu u kojoj je povređeno više od desetoro ljudi. 

Foto: Liveumap/Printskrin

Plava boja - 28 naselja drže Ukrajinci u Kurskoj oblasti

Prema njegovim rečima, do sada je evakuisana 121.000 ljudi. On je dodao da su regionalne vlasti “uspostavile saradnju sa svim snagama bezbednosti".

Smirnov je istovremeno ukazao da nepostojanje jasne linije fronta u regionu Kurska otežava da se utvrdi lokacija ukrajinskih trupa, što je značajan problem.

BONUS VIDEO: BELORUSKE MEHANIZOVANE JEDINICE U STANjU PRIPRAVNOSTI -  Usled tekućeg upada Ukrajine u oblast Kursk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)