FARAŽ UPOZORAVA: Starmer je najveća pretnja slobodi govora u britanskoj istoriji

Novosti online

12. 08. 2024. u 23:59

SER Kir Starmer predstavlja "najveću pretnju slobodi govora" u britanskoj istoriji, tvrdi Najdžel Faraž.

ФАРАЖ УПОЗОРАВА: Стармер је највећа претња слободи говора у британској историји

G.Čvorović

Lider reformista u Velikoj Britaniji optužio je premijera da želi da iskoristi nedavne nemire kako bi ograničio građanske slobode, usred zabrinutosti zbog uticaja potencijalnih novih regulativa.

Kako navodi "Telegraf", Starmer razmatra da od društvenih mreža zastraši da ograniče "legalan, ali štetan" sadržaj, kao i uvođenje edukacije u škole i vrtiće gde će deca od pet godina biti učena "kritičkom razmišljanju", odnosno da uočavaju lažne vesti na mrežama.

Faraž je za "Foks njuz" rekao da "niko ne bi trebalo da koristi bilo koju platformu društvenih medija za istinsko širenje mržnje ili podsticanje na nasilje, i to je sloboda govora koju bismo, verujem, svi podržali i složili se sa njom."

"Ali ono što nam je dozvoljeno da radimo na društvenim medijima, ili bi trebalo da nam bude dozvoljeno, jeste da spekulišemo, da postavljamo pitanja, jeste da pokušavamo da iznesemo činjenice, da iznesemo činjenice koje probude ostatak zajednice", rekao je Faraž koji se našao na udaru kritika jer je, posle napada nožem u Sautportu, zapitao da li vlada možda nešto krije.

"A kada se bavite nečim takvim, nikada, nikada ne možete garantovati da je ono što kažete 100 posto istina… Sada Starmer, suzbijanjem toga, predstavlja, mislim, najveću pretnju našoj slobodi govora u našoj istoriji."

Faraž je dodao da, iako veruje u kritičko mišljenje, brine zbog načina na koje će se ono predavati školarcima.

"Veoma sam zabrinut da su instinkti levičarske Laburističke partije da iskoriste ovu krizu da nam oduzmu slobode i slobodu govora, i protiv toga se moramo boriti", poručio je Faraž.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)