INTERVJU O KOME BRUJI CEO SVET: Evo o čemu su razgovarali Tramp i Mask

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 08. 2024. u 07:43

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp i kandidat republikanaca za novi predsednički mandat rekao je u dugo očekivanom intervjuu sa tehnološkim milionerom Ilonom Maskom da ne smatra dobrim izglede Ukrajine u sukobu s Rusijom.

ИНТЕРВЈУ О КОМЕ БРУЈИ ЦЕО СВЕТ: Ево о чему су разговарали Трамп и Маск

Foto: AP Photo/Evan Vucci, File

On je dodao da slušaoci treba da se podsete da je Rusija uspela da pobedi moć nacističke Nemačke, dok je Ukrajina svedena na "korišćenje mladih i veoma starih ljudi za borbu". 

- Ne možete da pročitate nigde koliko je krvi proliveno u Ukrajini. Samo između dve vojske izgubili ste pola miliona ljudi. Ukrajina sada nema dovoljno ljudstva - rekao je Tramp.

On je istakao da je mogao to da zaustavi.

- Ali imali smo predsednika (Džozefa Bajdena) koji je govorio gluposti i sada bi ovo moglo da se završi u trećem svetskom ratu - istakao je bivši predsednik SAD.

Tramp je rekao da je posmatrao gomilanje ruskih trupa na ukrajinskoj granici 2022. i mislio da predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da gradi bolju poziciju u odnosu na SAD. On je Putina nazvao dobrim pregovaračem.

- Onda je Bajden počeo da govori vrlo glupe stvari, kao što je izjava da Ukrajina može da bude članica NATO-a. Ne bi bilo nikakve šanse da dođe do rata da sam ja bio predsednik - istakao je Tramp.

Foto: AP Photo/Susan Walsh

Intervju koji je emitovan na društvenoj mreži Iks, čiji je vlasnik Mask, pratilo je više od milion ljudi, preneo je Foks njuz, a razgovor je trajao oko dva sata tokom kojih je Tramp govorio o atentatu na njega u Pensilvaniji, predstojećim američkim predsedničkim izborima, spoljnoj politici, pitanju imigracije u Americi...

Emitovanje intervjua kasnilo je oko 40 minuta zbog velikog DDOS napada, kako je to na početku razgovora objasnio Mask.

U delu razgovora koji se odnosio na spoljnu politiku, Mask je zapazio da SAD moraju da imaju "zastrašujućeg" predsednika kako bi odvratile "zle diktatore" širom sveta. Tramp je, s druge strane, govorio o svojim odnosima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednikom Kine Si Đinpingom i severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Republikanski kandidat za predsednika se prisetio svog spora sa "malim raketnim čovekom" Kimom 2017, ističući kako je nakon oštrih reči začinjenih sa pomalo podsmeha na račun severnokorejskog lidera "odjednom dobio poziv od njega… i odlično smo se slagali".

Govoreći o američkom predsedniku Bajdenu i njegovoj odluci da se povuče iz trke za predsednika, on je rekao da je izvršen "puč" u Demokratskoj stranci, ali se osvrnuo i na to što potpredsednica Kamala Haris, koja važi za najozbiljnijeg kandidata za predsednika demokrata, izbegava novinare više od 20 dana i ne daje intervjue.

- Bajden je blizu vegetativnog stanja. Nije mogao ni stolicu da podigne (na plaži u Delaveru ovog vikenda), a ona je namenjena deci i starima - rekao je Tramp.

On je, međutim, istakao da će Haris biti gora od Bajdena.

- Nju smatraju liberalnijom od Bernija Sandersa. Ona je ludak radikalne levice. I ako će biti naš predsednik, vrlo brzo više nećete imati državu. I ona će se vratiti svim stvarima u koje veruje. A veruje u oduzimanje sredstava za policiju, ne veruje ni u šta - dodao je Tramp o Harisovoj.

Foto: Tanjug

Tramp je govorio i o atentatu na njega u Batleru, Pensilvanija, ističući da ga je delić sekunde delio od smrti, kao i da planira da se vrati u Batler u oktobru.

Podsetio je i da se tom prilikom okrenuo ka grafikonu koji je pokazivao statistiku vezanu za ilegalnu migraciju u SAD, koji, kako je dodao, inače retko koristi i gotovo nikad mu ne stoji na strani gde je bio postavljen na predizbornom mitingu u Batleru.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?