TRAMP ŠOKIRAO REČIMA O LIDERIMA RUSIJE, KINE I KOREJE: Rekao sam Putinu - "Ima šanse, bogami"

Novosti online

13. 08. 2024. u 08:14

BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je za SAD bolje da održavaju dobre odnose sa svetskim liderima kao što je ruski predsednik Vladimir Putin. On je rekao da očekuje da će se ponovo slagati sa Putinom ukoliko bude opet izabran na mesto predsednika.

ТРАМП ШОКИРАО РЕЧИМА О ЛИДЕРИМА РУСИЈЕ, КИНЕ И КОРЕЈЕ: Рекао сам Путину - Има шансе, богами

Foto: Profimedia

- Dobri odnosi sa predsednikom Rusije, Kine i Severne Koreje, Vladimirom Putinom, Si Đinpingom i Kim Džong Unom su dobra stvar – a ne loša - poručio je Tramp u razgovoru sa vlasnikom mreže „Iks“ Ilonom Maskom.

Prema njegovim rečima, ti lideri su najbolji u svom poslu.

- Oni su odlučni, pametni, beskrompromisni i štitiće svoje zemlje. Da li oni vole svoje zemlje? Verovatno da, to je prosto drugačiji oblik ljubavi. Ali će oni štititi svoje zemlje - naglasio je Tramp.

Bivši predsednik SAD takođe tvrdi da je tokom jednog od proteklih razgovora navodno upozoravao ruskog lidera da ne pokreće ofanzivu protiv Ukrajine.

- Razgovarali smo o Ukrajini. Ukrajina je bila zenica njegovog oka. Govorio sam Vladimiru Putinu: "Ne čini to. Ne treba to da radiš". On je odgovorio: "Nema šanse". Na to sam uzvratio: "Ima, bogami." To je bio poslednji razgovor koji smo vodili. On to nikada, nikada ne bi uradio… I dobro smo se slagali. Poštovao me je. Nadam se da ćemo ponovo imati dobre odnose - rekao je on.

Situacija u Ukrajini eskalirala zbog Bajdena

Aktuelni predsednik Džozef Bajden je dopustio veliku grešku time što je odbio pregovore sa predsednikom Rusije vezane za Ukrajinu – situacija u Ukrajini ne bi eskalirala da nije njega, smatra Tramp.

- Bajden je nešto uradio Rusiji. Nije bilo nikakvih šansi da Putin odluči da uvede snage u Ukrajinu. Nakon što sam napustio funkciju, Rusija je počela da gomila snage tamo, na granici sa Ukrajinom. Obratio sam pažnju na to i pomislio da se Putin odlučio na taj potez jer je on dobar pregovarač i želi da vodi pregovore - ocenio je bivši američki predsednik.

Kako je rekao, Rusija sada predstavlja veliku borbenu snagu.

- Ukrajini trenutno fali ljudi. Ona koristi mlade i veoma stare ljude za vođenje borbenih dejstava. Ne nameravam da optužujem nekoga, ali mogu da kažem da sam ja mogao da zaustavim to. Pametan predsednik je mogao to da zaustavi - zaključio je Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane