ZABRANA KIJEVU IZ BRITANIJE: Ne smete koristiti to oružje u Kursku

Novosti online

13. 08. 2024. u 08:37

BRITANSKE vlasti nisu Kijevu dale dozvolu da koristi rakete "storm šedou" u regionu Kursk, prenosi list Telegraf, pozivajući se na predstavnika britanske vlade.

ЗАБРАНА КИЈЕВУ ИЗ БРИТАНИЈЕ: Не смете користити то оружје у Курску

Foto: Profimedia

- Stav Velike Britanije se nije promenio. Pružamo vojnu pomoć da podržimo jasno pravo Ukrajine na samoodbranu od nezakonitih napada Rusije u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Jasno nam je da je oprema koju obezbeđuje Britanija namenjena za odbranu Ukrajine - citira list predstavnik britanske vlade.

Ranije je Skaj njuz, pozivajući se na britansku vladu, izvestio da će vojna podrška Londona Kijevu ostati nepromenjena, uprkos „promeni strategije“ ukrajinskih oružanih snaga i napadu na region Kursk.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje i direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Kijev postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da napumpavanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne vodi pregovorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?