"NEDOSTAJE IM POLITIČKA LOGIKA": Iran se oglušio o apele Evropljana, stigao žestok odgovor

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 08. 2024. u 09:47

IRANSKO ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da u pozivu Francuske, Nemačke i Velike Britanije na uzdržanost u pogledu napada na Izrael "nedostaje politička logika" i da "protivreči principima međunarodnog prava".

НЕДОСТАЈЕ ИМ ПОЛИТИЧКА ЛОГИКА: Иран се оглушио о апеле Европљана, стигао жесток одговор

Foto: EPA

- Bez ikakvih primedbi na zločine cionističkog režima (Izrael), Evropa drsko zahteva od Irana da ne odgovori na kršenje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta - rekao je portparol ministarstva Naser Kanani, prenosi Rojters.

On je pozvao Pariz, Berlin i London da "jednom zauvek ustanu protiv rata u Gazi i ratnog huškanja Izraela".

Teheran, Hamas i libanska grupa Hezbolah optužili su Izrael za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, dok izraelska vlada nije preuzela odgovornost.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden i lideri Francuske, Nemačke, Italije i Britanije objavili su juče zajedničko saopštenje pozivajući Iran da odustane od svojih pretnji da će napasti Izrael.

U zajedničkom saopštenju, lideri svih pet zemalja izrazili su podršku apelu SAD, Katara i Egipta za obnavljanje pregovora o prekidu vatre u Gazi kako bi se što pre postigao sporazum.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane