POTPUNI PREOKRET U KURSKU?! Komandant Ahmata: Većina ukrajinskih trupa uništena, sve oblasti pod kontrolom ruske vojske (MAPA)

Novosti online

13. 08. 2024. u 12:08

VEĆINA ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast već su uništene, a sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine su pod kontrolom ruske vojske, rekao je jedan od komandanata specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov, na TV kanalu "Rusija 1".

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У КУРСКУ?! Командант Ахмата: Већина украјинских трупа уништена, све области под контролом руске војске (МАПА)

Foto: Jutjub/Fond "MFTI"/Sila sa Istoka

Neprijatelj sada trpi takve gubitke koje verovatno nije pretrpeo tokom čitavog perioda specijalne vojne operacije, a nekontrolisano kretanje ukrajinskih jedinica na kurskom pravcu već je zaustavljeno, rekao je komandant Alaudinov za TASS.

- Nekontrolisano napredovanje neprijatelja je već zaustavljeno i već treći dan uništavamo opremu i ljudstvo. Neprijatelj je shvatio da 'blickrig' (brzi rat) koji je planirao nije uspeo - rekao je Alaudinov.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ruske Federacije su u protekla dva dana na jednom od sektora kurskog pravca uništile čak 45 jedinica vojne tehnike ukrajinske vojske.

- Prekjuče su potpuno uništena i to na jednom području. Tri jedinice su u jednom danu uništile 32 komada vojne tehnike, a juče je uništeno 13 komada - dodao je on.

- Situacija je pod kontrolom. Veći deo teritorije na kojoj se nalazio neprijatelj već je potpuno blokiran. Čiste se naselja u kojima se nalazi neprijatelj. Sve jedinice ruskog Ministarstva odbrane su uključene i angažovane na uništavanju neprijateljskih snaga dobrim tempom. Neprijatelj sada trpi tolike gubitke koje verovatno nije pretrpeo tokom čitavog perioda SVO - istakao je.

Komandant specijalne jedinice "Ahmat" navodi i da ukrajinske trupe na ovom pravcu trpe ogromne gubitke, kao i da ruska vojska svaki dan uništava živu silu neprijatelja.

- Svakodnevno se uništava veoma veliki broj neprijateljskog ljudstva. Protivnik trpi zaista velike gubitke - zaključio je Alaudinov.

Ukrajina pod kontrolom drži 28 naselja u Kurskoj oblasti

Podsetimo, juče je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov izjavio da je situacija u Kurskoj oblasti i dalje teška i da ukrajinske oružane snage kontrolišu 28 naselja.

Foto: Liveumap/Printskrin

Smirnov je na operativnom sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izneo da je neprijatelj prodro 12 kilometara u dubinu teritorije Kurskog regiona, u širini od 40 kilometara, prenosi agencija Interfaks. 

On je dodao da u 28 naselja koje kontroliše ukrajinska vojska živi oko 2.000 ljudi čija sudbina nije poznata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane