UKRAJINSKI IZVORI: Zelenski podržao odluku Sirskog - šalje još dve brigade u kursku klanicu

Novosti online

13. 08. 2024. u 15:25

PRODOR ukrajinskih snaga u rejon Kurska nije doveo do očekivanih posledica u Kijevu, komanda ruske vojske nije povukla glavne snage sa linije borbenog dodira, uputivši rezerve na ovaj pravac. S tim u vezi, Zelenski je na poslednjem sastanku odlučio da pojača pritisak u Kurskom regionu.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: Зеленски подржао одлуку Сирског - шаље још две бригаде у курску кланицу

Foto Tanjug/AP

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine prebaciće još dve brigade na kurski pravac u cilju proširenja i održavanja stvorenog „mostobrana“ na ruskoj teritoriji. Ovaj predlog je izneo glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Sirski, a Zelenski ga je podržao. Ne zna se odakle će brigade biti uzete, ali za invaziju Kijev je prikupio ljudstvo duž celog fronta i povukao brigade iz reorganizacije, i to ne u punom sastavu.

Ukrajinski izvori navode da je na glavnim pravcima već veoma loše, a odlazak dodatne dve brigade mogao bi da pogorša situaciju. Osim toga, rezerve su se spremale za novu ofanzivu, a sa takvim gubicima kao u Kurskoj oblasti, možda neće biti dovoljne ni za odbranu. Istovremeno se pojavljuju informacije da se napad na nuklearku Zaporožje odlaže na neodređeno vreme, pošto rezerve ruske vojske ostaju na mestu i nikuda se ne povlače.

- U štabu, Zelenski je podržao predlog Sirskog da se dve dodatne brigade prebace u Sumsku oblast kako bi se održao i proširio mostobran u Kursku. Druga faza kontraofanzive na nuklearku Zaporožje se odlaže - piše ukrajinski TG-kanal "Rezident".

(TV Front)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane