JASNO NE KIJEVU: MSP Moldavije - Kišinjev neće primiti ukrajinske avione F-16

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 08. 2024. u 17:58

MINISTARSTVO spoljnih poslova Moldavije saopštilo je da Kišinjev ne planira da primi borbene avione namenjene Ukrajini nakon što se rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo na izveštaje da će avioni "F-16" biti stacionirani na moldavskoj teritoriji.

ЈАСНО НЕ КИЈЕВУ: МСП Молдавије - Кишињев неће примити украјинске авионе Ф-16

Foto Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

-Informacije o razmeštanju lovaca „F-16“ namenjenih Oružanim snagama Ukrajine ne odgovaraju stvarnosti. Moldavija ne prihvata i neće prihvatiti oružje i vojnu opremu, uključujući avione namenjene Ukrajini, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Moldavije objavljenih na njihovom zvaničnom kanalu na Telegramu.

-Republika Moldavija je neutralna država i njene institucije će nastaviti da poštuju princip neutralnosti, ističe se u saopštenju MSP Moldavije.

MSP je navelo i da su sve poruke na društvenim mrežama o razmeštanju borbenih aviona za Ukrajinu na teritoriji Moldavije lažne i u objavi preporučuje Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da informacije preuzima samo iz zvaničnih izvora.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je pozvalo na sastanak otpravnika poslova Ambasade Moldavije u Moskvi Aleksandra Četrarua de mu je izražena zabrinutost Rusije zbog pisanja medija da će avioni F-16 koji se prebacuju u Kijev biti bazirni u Moldaviji, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane