TRAMP I MASK PRED TUŽBOM: Milijarder i bivši predsednik na udaru sindikata automobilske industrije SAD

Novosti online

13. 08. 2024. u 22:29

SINDIKAT ujedinjenih radnika u američkoj automobilskoj industriji (UAW) saopštio je danas da je podneo tužbe nacionalnom Odboru za radne odnose (NLRB) protiv bivšeg američkog predsednika i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i izvršnog direktora američkog proizvođača električnih automobila "Tesla" Ilona Maska zbog pokušaja pretnje i zastrašivanja radnika.

ТРАМП И МАСК ПРЕД ТУЖБОМ: Милијардер и бивши председник на удару синдиката аутомобилске индустрије САД

Foto: AP Photo/Evan Vucci, File


Nije jasno da li će NLRB preduzeti akciju protiv Trampa zbog njegovih komentara u ponedeljak tokom dvočasovnog razgovora sa Maskom koji je emitovan na platformi X, preneo je Rojters.

Tramp je tokom tog razgovora pohvalio Maska kao sposobnog da smanji troškove proizvodnje i kao nekoga ko ne toleriše štrajkove radnika.

- Mask se na to nasmejao, ali nije odgovorio na Trampove komentare,

što otežava NLRB-u da ga proglasi odgovornim za upućivanje nezakonitih pretnji radnicima u njegovim kompanijama - rekla je bivša predsednica NLRB Vilma Libman za Rojters.

UAW navodi u saopštenju da, prema federalnom zakonu, radnici ne mogu da budu otpušteni ako nastave štrajk, kao i da je pretnja da će biti otpušteni ako to učine, protivzakonita.

Nakon današnjeg saopštenja sindikata, Mask je kritikovao predsednika UAW Šon Fejna u objavi na platformi X, aludirajući na to da su prethodna dva predsednika sindikata otišli ​​u zatvor zbog mita i korupcije. 

- Na osnovu nedavnih vesti, izgleda da će ovaj momak da im se pridruži! - naveo je Mask. 

U toku je interna istraga sindikata protiv Fejna zbog navoda da je preduzeo radnje protiv jednog člana odbora sindikata koji nije hteo da radi u korist Fejnovog partnera i sestre.  

BONUS VIDEO: ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao