RUSIJA ŽESTOKO NAPADNUTA TOKOM NOĆI: Eksplozije kod baze gde poleću migovi sa moćnim "kinžalima" (VIDEO)

Novosti online

14. 08. 2024. u 08:35

VORONjEŠKU i Kursku oblast u Rusiji sinoć su napale bespilotne letelice i rakete, a jutros je usledio napad i na Nižnjenovgorodsku oblast, prenosi Ukrajinska pravda.

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ruski Telegram kanali javili su da je tokom napada dronom izbio požar u gradu Voronježu, a lokalni stanovnici su rekli da je meta napada bio vojni aerodrom u Baltimoru na periferiji grada. Lokalni mediji su takođe izvestili o eksplozijama u gradu Borisoglebsku.

Bilo je izveštaja o ukrajinskom raketnom napadu i ruskoj protivvazdušnoj odbrani u regionu Kursk. Telegram kanali objavili su snimak na kome se vidi požar iz daljine, dok su na ostalim snimcima zabeleženi zvukovi eksplozija.

Eksplozije i u vazduhoplovnoj bazi iz koje poleću lovci Mig-31K

Guverner Kurske oblasti Aleksej Smirnov saopštio je da je protivvazdušna odbrana oborila četiri projektila. Pored napada na ove dve oblasti, u Lipeckoj oblasti je proglašena vazdušna opasnost, a lokalni guverner Igor Artamonov je naglasio da je stepen opasnosti crven, odnosno najviši.

Jutros su se čule eksplozije u blizini vazduhoplovne baze Savaslejka u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Meštani su primetili dronove kako lete iznad naselja Veletma i Savaslejka. Na snimcima su zabeleženi let dronova i zvuci protivvazdušne odbrane i eksplozije.

Vazdušna baza se nalazi 12 kilometara severozapadno od grada Kulebaki. Lokalni kanali su izvestili o "oko 10 udara" na vazdušnu bazu i tvrdili da je pristup Kulebakiju blokiran. Vazduhoplovstvo Ukrajine često izveštava o poletanju lovaca Mig-31K, koji mogu da nose rakete kinžal, iz vazduhoplovne baze Savaslejka.

U Belgorodskoj oblasti proglašena je vanredna situacija

Režim vanredne situacije na regionalnom nivou uveden je u Belgorodskoj oblasti, napisao je na svom Telegram kanalu gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

On je podsetio da ukrajinske oružane snage svakodnevno granatiraju region, neke kuće su uništene, a među stanovnicima ima povređenih i mrtvih.

- Zbog toga donosimo odluku da od danas na celoj teritoriji Belgorodske oblasti dodatno zaštitimo stanovništvo i pružimo dodatnu podršku povređenima i proglasimo regionalnu vanrednu situaciju - naveo je on. Gladkov je dodao da je situacija u regionu i dalje izuzetno teška i napeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane