ZAHAROVA O HAOSU U KURSKOJ OBLASTI: Nadamo se da UN ne žele samo performans

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

14. 08. 2024. u 09:05

ŽELIMO da verujemo da zainteresovanost Ujedinjenih nacija za situaciju u Kurskoj oblasti nije performans, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za radio "Sputnjik".

ЗАХАРОВА О ХАОСУ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Надамо се да УН не желе само перформанс

FOTO: AP/Tanjug

Ona je tako prokomentarisala izjavu predstavnika Kancelarije UN za ljudska prava Ravine Šamdasani da UN žele da dobiju dozvolu da pristupe Kurskoj oblasti i izvrše procenu da li su i koliko prekršena ljudska prava od strane Oružanih snaga Ukrajine. 

- Zaista želim da verujem da ono što su oni (predstavnici UN) rekli nije performans ili neka vrsta želje da sa sebe skinu odgovornost. Zaista želim da se nadam da je ovo nekakav put ka buđenju. A, ako je to tako, onda budite tako ljubazni da krenete od samog početka – sa ljudskim pravima, sa kršenjem ovih prava od strane kijevskog režima kada su u pitanju stanovnici Krima, Donjecka, Luganska i tako dalje - rekla je Zaharova.

Ona je istakla da predstavnici Ujedinjenih nacija treba da obrate pažnju na to da dešavanja u Kurskoj oblasti nisu samo "kršenje ljudskih prava, već terorizam koji kijevski režim sprovodi protiv ljudi", piše TASS.

- Terorističke pretnje, akcije, napadi - to je drugačija kvalifikacija i nema potrebe da se ovi pojmovi zamenjuju (sa kršenjem ljudskih prava) - istakla je portparolka MSP-a.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI U AKCIJI: Su-25 raketama vazduh zemlja pogađaju ukrajinske ciljeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)