SLOMILA SKOČNI ZGLOB TOKOM NEZGODE SA SIGURNOSNIM POJASOM: Kompaniji sledi tužba od 170.000 dolara

Novosti online

14. 08. 2024. u 12:01

ŽENA koja je slomila skočni zglob tokom nezgode sa sigurnosnim pojasom dok je bila na letu za Bahame tužila je avio-kompaniju Džetblu (JetBlue), tražeći odštetu od 170.000 dolara, jer joj kompanija nije pružila adekvatnu medicinsku pomoć.

СЛОМИЛА СКОЧНИ ЗГЛОБ ТОКОМ НЕЗГОДЕ СА СИГУРНОСНИМ ПОЈАСОМ: Компанији следи тужба од 170.000 долара

Foto: Unsplash

Stanovnica Long Ajlenda Marija Mistreta letela je sa suprugom Salvatorom na Bahame 23. jula 2022. godine, kada je slučajno povredila skočni zglob tokom leta, piše Independent.

U tužbi se navodi da je Mistreta ustala sa svog sedišta i kada je zakoračila u prolaz, njena noga se zapetljala u sigurnosni pojas ili neki drugi predmet zbog kojeg je pala i iskrivila nogu.

Nakon incidenta, članovi posade su rekli da je komplet prve pomoći spakovan i nepristupačan do kraja leta.

U tužbi se takođe tvrdi da je posada rekla paru da će morati da sačekaju da se svi drugi putnici iskrcaju iz aviona i tek onda oni da izađu, a onda su im dali, kako se navodi, "polomljena" invalidska kolica koja nisu imala odgovarajuću podršku za njene noge.

Par dalje tvrdi da im je kompanija kada su sleteli savetovala da ne zovu hitnu pomoć već da se vrate u Njujork na medicinsku procenu.

To je značilo da je par morao da rezerviše povratni let, prođe carinu i obezbeđenje i prođe sve isto "bez pomoći u istim polomljenim kolicima", navodi se u dokumentima.

Par je potom opet zatražio od osoblja kompanije led i zavoj, ali su im oni rekli da nemaju pristup njima.

Kada su se vratili u Njujork, lekari su Mistreti dijagnostikovali prelom desnog skočnog zgloba, duboku vensku trombozu desne noge i pogoršanje već povređenih leđa, navodi se u tužbi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!