JEZIVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U LONDONU: Devojčici će biti potrebna plastična operacija lica, ramena, zglobova i vrata

Jovana Švedić

14. 08. 2024. u 12:43

JEDANAESTOGODIŠNjA devojčica izbodena nožem na londonskom turističkom mestu u ponedeljak je iz Australije.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У ЛОНДОНУ: Девојчици ће бити потребна пластична операција лица, рамена, зглобова и врата

Foto AP

J. P. je devojčicu uhvatio za glavu i ubo je osam puta, i tako joj naneo teške povrede, rekao je tužilac Dejvid Berns.

Devojčica je hospitalizovana i potrebna joj je plastična operacija za rane lica, ramena, zgloba i vrata, dok je napadač uhapšen.

U početku se mislilo da je devojčicina majka, koja je takođe Australijanka, takođe izbodena jer je bila prekrivena krvlju svoje ćerke.

Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine potvrdilo je da je u kontaktu sa majkom i ćerkom.

- Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine pruža pomoć Australijankama koje su povređene u Londonu. Zbog naše politike privatnosti ne možemo da damo dalje komentare - rekao je zvaničnik.

Vlasti nisu ponudile motiv napada, ali policija je saopštila da nema nagoveštaja da je ubod bio povezan sa terorizmom i da ne veruju da je osumnjičeni poznavao majku ili ćerku.

Napad se dogodio oko 11.30 ujutru na Monadiju na Lester skveru, turističkom žarištu, ispred prodavnice čaja.

Zaposleni u prodavnici čaja i drugi slučajni prolaznici skočili su na osumnjičenog i držali ga na zemlji do dolaska policije.

- Srećom, meštani su intervenisali, što je sprečilo dalje povrede deteta - rekao je Berns.

J. P., 32, državljanin Rumunije, koji se takođe suočava sa optužbom za posedovanje noža, zadržan je u pritvoru.

Njemu je naređeno da se pojavi 10. septembra u Centralnom krivičnom sudu poznatom kao Old Bejli.

Ova nesreća se dogodila tokom nedavnog porasta zločina nožem u Britaniji, koja je na ivici nakon višednevnog nasilja, dok su se mase koje su izgovarale antiimigrantske i islamofobične slogane sukobile sa policijom u desetinama gradova i mesta.

Nemire su podstakli aktivisti krajnje desnice, koji su koristili društvene mreže da šire dezinformacije o masovnom ubodu nožem u kojem su ubijene tri devojke tokom plesnog događaja na temu Tejlor Svift.

BONUS VIDEO:

MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)